Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://cicy.repositorioinstitucional.mx/jspui/handle/1003/778
Postharvest ripening and maturity indices for maradol papaya
FELIPE SANTAMARIA BASULTO
ENRIQUE SAURI DUCH
FRANCISCO LEONEL ESPADAS Y GIL
RAUL DIAZ PLAZA
FRANCISCO ALFONSO LARQUE SAAVEDRA
JORGE MANUEL SANTAMARIA FERNANDEZ
Acceso Abierto
Atribución-NoComercial-SinDerivadas
MARADOL PAPAYA
MATURITY INDICES
QUALITY STANDARDS
Fruit ripening in papaya Carica papaya cultivars varies widely in terms of skin color changes, pulp firmness and shelf life. Most papaya ripening studies have been done using 'Solo' varieties. No objective maturity indices have been developed for Maradol papaya, and studies describing color changes during fruit ripening only cover the initial and final maturity stages. Changes in the main quality attributes of Maradol papaya were documented during the ripening process to identify maturity stages and define objective maturity indices to be applied as harvest indices and quality standards. Six maturity stages were identified and quality attribute value ranges proposed as quality standards. Skin color can be considered an appropriate maturity index, b* values are good indicators for early maturity stages, while a* value are better for late stages.
2009
Artículo
Interciencia, 34(8), 583-588, 2009
Inglés
Basulto, F. S., Duch, E. S., Gil, F. E. Y., Plaza, R. D., Saavedra, A. L., & Santamaría, J. M. (2009). Postharvest ripening and maturity indices for maradol papaya. Interciencia, 34(8), 583-588.
BIOLOGÍA Y QUÍMICA
Versión publicada
publishedVersion - Versión publicada
Aparece en las colecciones: Artículos de Investigación Arbitrados

Cargar archivos:


Fichero Descripción Tamaño Formato  
2009_AI_id22444_Santamaria-Larque.pdf386.19 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir